A híres piros talp (Fotó: Pinterest)

Christian Louboutin lakkozott tűzpiros talpú női cipői

A Louboutin márkanév egyet jelent a méregdrága piros talpú cipőkkel. Az ilyen lábbelik legolcsóbbika is 1000 dollárnál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég. A márka megalkotója, a neves francia cipőgyáros, Christian Louboutin a mai napig kikéri magának, ha valamelyik tervező vagy üzletlánc piros talpú cipőket dob a piacra, mondván, a cipőtalpak ilyen módon való…

Bővebben
karácsonyi ajándékozás (Fotó: Pixabay/Gerd Altmann)

Karácsonyi ajándékozás

A karácsony és az ajándékozás kéz a kézben járnak. Vannak, akik egész évben lelkesen készülnek arra, hogy mivel lepjék meg a szeretteiket az ünnep alkalmából. Mások viszont az utolsó pillanatig várnak, hogy kigondolják, milyen kedvességgel örvendeztessék meg a másikat. Fókuszban a karácsonyi ajándékozás.

Bővebben
Állásinterjú (Fotó: EcsKorp)

Állásinterjú nyáron – megjelenési tippek hölgyeknek

A nyári kánikulában talán nincs is annál izzasztóbb kihívás, amikor a jövendő munkaadónkkal találkozunk annak reményében, hogy mi kapjuk majd az óhajtott állást. A munkáltatók azonban gyakran értetlenül fogadják, amikor egy egyébként előzetesen ígéretesnek tűnő jelentkező épp a megjelenésével dönti romba a hozzá fűzött reményeket. 

Bővebben
Hogyan illik a szabadban pisilni?

Hogyan illik a játszótéren pisilni?

Vannak kérdések, amelyekre nem áll össze az adekvát válasz a fejben mindaddig, amíg az ember nem kerül olyan élethelyzetbe, amelyben még korábban nem volt. Szakértőként szembe jött a kérdés, hogy hogyan illik a gyerekek biológiai szükségleteit (pisilés és kakilás) intézni a játszótéren. Menjen a bokorba? Vagy vigyük haza időben?

Bővebben
Randi, ismerkedés, kapcsolatteremtés (Fotó: Pixabay)

Randi etikett

Az egyik legizgalmasabb, ugyanakkor az egyik legtöbb kihívást is rejtő dolog az ismerkedés, a kapcsolatteremtés és -kialakítás egy másik emberrel. Egy olyan érzékeny terület ez, ahol akaratlanul is sok az elvárás, és nagyon könnyen el lehet csúszni, ha nem figyelünk a viselkedésünkre.

Bővebben
Szent Genesius - a színészek védőszentje / színház (Fotó: Pixabay)

Szent Genesius* örömére

Sokak által kedvelt kikapcsolódási forma a színház, különösen ősztől tavaszig. Épp a szezonalitás miatt azonban általában kabátban vagy akár ernyővel érkezünk, sőt, még a legacélosabb immunrendszert is ledöntheti egy váratlan megfázás…

Bővebben
Karácsonyi vásárlás - ajándék (Fotó: Pexels)

Karácsonyi vásárlás kulturáltan

Az ünnepek közeledtével együtt jár az ajándékok és az ünnepi asztalra valók beszerzésének magasztosnak és felemelőnek sajnos általában kevésbé mondható időszaka. Sokat segíthetünk azonban magunkon és másokon is, ha betartunk néhány viselkedési szabályt a karácsonyi bevásárlás idején is.

Bővebben
Kutyavilág - kutyatartás, kutya (Fotó: Pixabay)

Kutyavilág

Bár az ember és a kutya kapcsolata több évezredes múltra tekint vissza, számos olyan viselkedési szabály van, amelyet a kutyatartóknak és a kutyabarátoknak is érdemes szem előtt tartani.

Bővebben
Strandolás (Fotó: Pixabay)

Úgy élvezem én a strandot…

A nyári időszakban tömegek vonulnak vízpartra vagy városi strandokra, hogy kikapcsolódjanak és feltöltődjenek. A napfény és a jó idő minden szempontból felszabadítja az energiákat, a kulturált viselkedésről azonban ilyenkor se feledkezzünk meg!

Bővebben

Hapcin innen, ásításon túl

A tüsszentés, az orrfújás, a köhögés, az ásítás, a böfögés vagy a szellentés azok a tevékenységek, amelyeket – még ha nem is valljuk be – legszívesebben háborítatlanul, csendes magányunkban gyakorolnánk… Viszont az élet szinte mindig közbeszól, és – különösen társaságban – „viselkedni” kell. De vajon a természetes folyamatokat lehet-e és hogyan illik kordában tartani?

Bővebben
Telefontéma - Angliai telefonfülke (Fotó: Pixabay)

Telefontéma

A kommunikáció egyik legegyszerűbb módja a telefonálás, azonban ezen a területen is van néhány alapszabály, amelynek a szem előtt tartásával magunkat és másokat is megkímélhetjük a kellemetlen élményektől.

Bővebben
Színházi etikett (Fotó: MTVA)

Színházi etikett

Az ősszel együtt beköszönt a színházi szezon, ezért – no meg persze azért, hogy a felhőtlen szórakozást ne árnyékolja be a modortalanság felhője – érdemes áttekinteni a színházlátogatáshoz kapcsolódó legfontosabb viselkedési szabályokat, melyekkel az M5 csatorna Így illik című műsorában is foglalkoztunk.

Bővebben
Lift-etikett - Pataky Szabolcs

Lift-etikett II/2.

Hozzám hasonlóan bizonyára Önök is éltek már át bizarr pillanatokat lifthasználat közben, miközben a negatív élmény okozója valószínűleg észre sem vette, hogy a viselkedésével zavart másokat.

Bővebben